No fa massa dies, la Diputació, governada pel Partit Popular, va denegar les ajudes per poder dur endavant una Unitat Respira a Vilafamés. Les unitats de respir tenen com a propòsit atendre durant el dia a persones majors amb problemes de discapacitat física o en un estat d’inici de deteriorament cognitiu.

Tot el món coneix què significa atendre a persones que, malauradament, estan en aquestes condicions. Tot el món sap com l’atenció a d’aquestes persones malaltes i depenents  requereix d’un esforç que implica moltes hores de dedicació i marquen la vida de la família.

Una unitat de respir no és un caprici, és una necessitat perquè aquelles persones que necessiten atendre un familiar tinguen vida pròpia i puguen conciliar relacions familiars i socials, faena i atenció a una persona estimada que ara necessita que li tornen tot l’afecte que ens han donat.

Eixe és el pensament que va dur al Regidor d’Afers Socials, Longi Gil a encapçalar la petició d’ajuda a la Diputació per  participar i ser beneficiari de les ajudes que la convocatòria oferia.  La resposta l’hem anomenada més amunt: Vilafamés i els seus veïns i veïnes no compten. L’ajuda es denega perquè, entre altres coses, no hi ha instal·lacions adequades. I ara entrem en el peix que es mossega la cua.  Per què no tenim instal·lacions? La resposta immediata és perquè no tenim ajudes. Perquè al Partit Popular, els Serveis Socials li han importat un rave. Perquè mai no pensen que hi ha veïns i veïnes que no poden suportar les despeses econòmiques que suposa atendre en les millors condicions  les persones depenents, perquè no volen enterar-se que  la població valenciana envelleix i necessitarà cada vegada més recursos en atenció i que molts treballadors i treballadores no podran pagar residències privades.

Recordeu: 11 d’abril de 2003, fa tretze anys. Col·locació de la primera pedra per a un Centre de Dia amb capacitat per a 124 persones, es generaven 40 llocs de treball i suposava una inversió de 4.200.000 € a executar en 12 mesos. Una obra que anava a fer una empresa determinada: Gerocentros del Mediterráneo amb el suport de Conselleria.

Res, fum de palla… això és el que l’importa al PP la salut i el benestar dels valencians. Ens vam quedar amb la primera pedra, un cudol de  més de 4 milions d’euros.

TRIEM VILAFAMÉS-COMPROMÍS continuarà bregant per aconseguir l’assistència que mereixem.

Si no vos ho creeu:

http://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/comarcas/colocada-primera-piedra-de-la-residencia-tercera-edad_46655.html