DE LES INFRAESTRUCTURES PERDUDES
Aquestes últimes setmanes veiem operaris de BECSA treballant a la carretera que va de Vilafamés a Sant Joan de Moró o, el que és el mateix, de la CV-10 a la CV-16 i és inevitable , per a qui transita per allí, pensar que és l’inici de la millora d’aquesta via de comunicació. Tant de bo que ho fóra ! I no serà perquè no s’han fet projectes i s’han gastat duros !

Fem memòria.
Maig del 2010. La Conselleria d’Infraestructures i Transports presenta el projecte de “Acondicionamiento y mejora de la carretrera CV-160, tramo Sant Joan de Moró-Vilafamés (Castellón)”.

La lectura del projecte, amb un pressupost de quasi 22 milions d’euros  més quasi tres d’expropiacions, justifica l’actuació atenen el trànsit de vehicles que suportava (2034 diaris amb un 32% de transports pesants), el seu traçat irregular, una amplària insuficient i una creixent sinistralitat entre altres.

A hores d’ara, aquell projecte només és paper mullat. L’administració del PP, amb tot la faena feta, tot dat i beneït, va preferir fer circuits a fer infraestructures com aquesta i deixar en un caixó, oblidada una carretera que, a d’ells, tant els feia.

Les circumstàncies que justificaven la seua millora són les mateixes i la millora econòmica anunciada a bombo i platerets per aquells governants, alguns d’ells avui empresonats,  ens  fa pensar que les conseqüències d’una bona carretera CV-160 que unira la CV-10 amb la CV-16 afavoriria la connexió d’aquells polígons industrials del famós triangle del taulell, ajudaria el creixement econòmic i el manteniment i augment dels llocs de treball, milloraria la seguretat del trajecte, reduiria el temps dels viatges i les emissions contaminants i, en definitiva, abaratiria costos a les empreses.

Quin ha de ser el COMPROMÍS de TRIEM davant aquesta situació? Només el treball, així que ens comprometem a preguntar a la Generalitat sobre l’estat de la qüestió, a tornar-lo a ficar damunt la taula, col·laborar amb altres ajuntaments afectats, amb el sector empresarial, organitzacions obreres i col·lectius socials per si s’ha d’esmenar i, a través dels nostres diputats a les Corts Valencianes, instar a que siga dut a terme perquè deixe de ser un projecte fantasma.

Informació sobre el projecte:

http://www.citma.gva.es/documents/20088661/20089741/1728_Descripcion_General/86e708ee-7357-4917-bbed-17e1012662fd