nomat baja

El candidat de Triem Vilafamés, Pablo Juan,  diu que “l’autopista energètica no genera cap benefici al municipi i pot frenar el seu atractiu turístic”

“Triem Vilafamés-Compromís portarà una proposta al futur Ajuntament de Vilafamés per a declarar el poble Lliure de la Línia de Molt Alta Tensió”. Així ho ha anunciat el candidat a l’alcaldia d’esta formació. “Aspirem a ser el motor d’un canvi profund en el municipi, un canvi de model, en el que es prioritze a les persones, als veïns i veïnes del municipi. I esta gran autopista de l’electricitat no aporta res bo al nostre poble, sinó tot al contrari. Suposa un risc per a la salut, per al turisme i per als nostres sectors econòmics, mentre que només reporta beneficis a les grans elèctriques”,  diu Pablo Juan.

Per este motiu, i conscients dels riscos d’esta infraestructura,  Pablo Juan ha anunciat que “portarem una proposta al ple per a tractar de frenar este projecte, o almenys que no passe pel nostre terme municipal que reunix riqueses ambientals”.

Pablo Juan Verdoy recorda que, a través de l’eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià, ja ha portat este projecte davant de la UE per a intentar frenar-lo. Així mateix, també el portaveu de la Diputació, Enric Nomdedéu, va elevar una proposta al ple de la corporació provincial en què reclamava rebutjar esta infraestructura, a més de sol·licitar l’assessoria legal de la Diputació perquè els pobles pogueren fer front a la batalla legal per a poder parar la MAT. No obstant això, el PP va tombar la proposta de Compromís i es va limitar a aprovar el suport legal de la Diputació als municipis que, per desgràcia, “no ha sigut utilitzat pels alcaldes del PP dels municipis afectats”, explica Pablo Juan Verdoy.

Des de Triem Vilafamés, el candidat a l’alcaldia subratlla que “si les institucions governades pel PP no defendran al nostre municipi, haurem de ser nosaltres els que prioritzem i defenguem els interessos i els drets dels nostres veïns i veïnes enfront d’agressions ambientals i contra la salut com la MAT”