sanitat 02

El pressupost de 300.000 euros per a la construcció del nou consultori mèdic de Vilafamés que, segons l’alcalde és “la inversió econòmica més grossa de l’administració autonòmica” al municipi, ens sembla una inversió prudent si tenim en compte com s’han unflat altres pressupostos per a qüestions de poca importància. Aleshores, cal felicitar-nos perquè Vilafamés tinga un nou edifici sanitari.

Però la sanitat pública, a més d’edificis, necessita també altres inversions, sobretot en personal i que les instal·lacions es dissenyen d’acord a les necessitats dels pacients i dels professionals de la salut. Pel que fa al consultori nou, ha de disposar de més superfície que l’anterior edifici perquè, entre altres qüestions, és convenient separar la sala d’espera general de la sala de pediatria, per evitar contaminació entre pacients adults i xiquets de bolquers. Així mateix, és necessari crear una sala específica per a urgències.

 En relació al personal sanitari, ara tenim el metge d’atenció primària que atén de dilluns a divendres al matí i l’especialista en pediatria que atén un matí a la setmana.  Els dissabtes i festius i totes les vesprades a partir de les 15 hores, l’atenció sanitària d’urgències es centralitza a la Vall d’Alba. Mentre que altres especialitats com dentista, radiologia, rehabilitació i matrona estan ubicades a la Vall d’Alba o a Benlloch.

Ens sembla que aquest és un servei insuficient perquè no cobreix les necessitats del poble. Com les competències sanitàries no corresponen a l’Ajuntament, demanarem a l’Agència Valenciana de Salut i a la Generalitat Valenciana que augmente l’assignació pressupostària i la dote de més personal sanitari. En general, Triem Vilafamés tractarà d’ ampliar els horaris d’atenció als pacients, especialment el servei d’urgències i també la nova incorporació de serveis de freqüència setmanal que ara estan a altres pobles. Des de Triem Vilafamés-Compromís reclamarem a l’administració perquè es reforce la sanitat com un servei públic imprescindible.