Pablo Juan Verdoy proposa un pla de xoc per a resoldre els problemes que l’escola pública Sant Miquel de Vilafamés arrossega de fa anys, el primer consisteix en la renovació del sòl del pati, ja que l’actual asfaltat és perillós per a la seguretat dels xiquets i xiquetes. L’altra urgència és dotar amb beques als alumnes que de forma soterrada queden exclosos de les activitats que organitza el centre, perquè no poden fer front al la compara de material escolar o perquè mostren signes evidents de malnutrició. En aquests temes han de participar no sols el consell escolar sinó els serveis socials i s’han d’establir una sèrie de reunions periòdiques per fer un seguiment per detectar els problemes.

El candidat de Triem Vilafamés es va reunir amb el consell escolar i amb l’AMPA per escoltar les necessitats de l’escola i presentar les nostres propostes tant als mestres com als pares i mares. La sorpresa és nostra quan després de les reunions de Triem Vilafamés amb l’escola i l’AMPA, apareixia una nota de premsa del PP amb les nostres propostes calcades, després de quasi vint anys governant. Les nostres propostes ja s’havien fet públiques al programa electoral de Triem Vilafamés i nosaltres agraïm que les copien perquè el que volem és cobrir les necessitats escolars del nostre poble i és igual que ho facen els uns o els altres. Però, perquè han esperat a manifestar-se en plenes eleccions i no ho han fet abans? Segur que no ha sigut per falta de diners, ja que l’Ajuntament en la passada legislatura ha gastat els diners de tots en altres qüestions molt menys necessàries (especialment tot el referent a l’autobombo).

Les competències municipals en relació a l’escola són principalment de manteniment de les instal·lacions i, vistes les mancances i el deteriorament del centre, no sols s’ha de reformar el pati, sinó que s’ha de pintar-ho tot l’edifici, recobrir els pilars del gimnàs, evitar humitats, reorganitzar el magatzem, instal·lar alarma i mesures de seguretat i reparar talla. També nosaltres proposem un estalvi energètic, dotar de materials escolars de forma periòdica i fomentar les activitats musicals, de ball i els jocs tradicionals del poble.

Triem Vilafamés-Compromís som ferms defensors de l’escola pública com a eina principal per garantir la igualtat d’oportunitat de totes les persones. En aquest sentit anem a potenciar-la i ajudar-la en la mesura de les competències municipals i també estan en la mateixa línia els nostres representants a les Corts Valencianes. Com declarava Vicent Marzà: “Impulsarem una Llei Valenciana d’Educació per reconstruir un model educatiu valencià públic, modern, innovador, amb professionals respectats, arrelat al seu entorn social, amb un model lingüístic de futur i que garantisca la igualtat d’oportunitats”. També per a Mònica Oltra l’educació és fonamental: “un poble sense un sistema educatiu potent és un poble sense futur. Volem un model per educar persones lliures i crítiques. I eixe model és l’educació pública”.