Pablo Juan Verdoy, candidat de Triem Vilafamés, va proposar la creació d’una comissió de bous per a organitzar les activitats taurines que es programen dins de les diferents festes. A la comissió estaran representades les tres penyes locals que ahir van ser convocades per la candidatura Triem Vilafamés, en la qual es van presentar propostes relacionades amb l’activitat festiva i cultural.

Pablo Juan, si Triem Vilafamés arriba a tenir competències en el govern municipal, vol habilitar edificis municipals com l’antiga Cambra Agrària perquè totes les associacions tinguen una seu social amb Wifi on gestionar les activitats pròpies. La Penya Taurina el Ratonero que va assistir a la reunió va expressar la seua satisfacció per la proposta i també va exposar les línies d’actuació de l’entitat i les inquietuds que mouen els seus socis.

Per a Triem Vilafamés és important valorar la singularitat d’alguns dels actes taurins propis de Vilafamés com són la Serenata al bou i el “bou corregut”. Amb aquesta finalitat es proposa promoure un projecte d’investigació amb la participació d’especialistes que analitzen el fenomen des de diferents perspectives: històrica, sociocultural, artística i espectacular. Això implicarà la recollida de materials dispersos (documents escrits, bibliografia, fotos, vídeos, cartells), la descripció i anàlisi dels elements que envolten la festa tradicionalment coneguda com a Festes de Vila (música, costums, dites, anècdotes) i d’altres singularitats més particulars, com va ser el famós i mitificat bou el Ratonero que es va criar en la ramaderia de Miguel de Lucas de Vilafamés i va córrer pels carrers de tots els pobles. Aquest estudi s’haurà de plasmar en un monogràfic (en paper o suport digital) per donar a conéixer una de les festes vilafamesines més singulars.

Pablo Juan Verdoy també va proposar que l’Ajuntament pot habilitar un solar per aparcar els cadafals. Pel que fa a les tasques de trasllat, muntatge i desmuntatge de cadafals, també es pot gestionar des del mateix Ajuntament, per qüestions de seguretat i regulació del transit.