“Triem Vilafamés crearem un Regidoria d’Associacionisme”, ha manifestat Pablo Juan Verdoy, candidat a l’Alcaldia per aquesta formació, després d’haver-se reunit amb diferents associacions i col·lectius. A més, ha afegit que “donarem suport a les iniciatives que suposen un benefici per al poble”. La finalitat de les reunions que manté el líder de Triem és donar a conèixer les propostes d’aquesta candidatura a les diferents associacions i que les directives les facen extensives als seus socis.

 La voluntat de crear una regidoria específica que s’ocupe de coordinar la gestió d’actes públics programats per cada entitat ha estat ben acollida pels directius, ja que això ajudarà a organitzar l’oferta cultural i esportiva del poble. Pablo Juan també ha mostrat interès per facilitar locals a totes les associacions en els edificis municipals que ara estan desaprofitats o quasi abandonats. És el cas de l’edifici de l’antiga Cambra Agrària que es pot habilitar com a seu de vàries associacions. Amb una inversió relativament baixa es pot dotar de mobiliari i de connexió wifi.

Les juntes directives que fins al moment han participat en les trobades de Triem Vilafamés són el Club de Muntanya, l’Associació Cultural La Roca, l’Associació de Joves, l’Associació de Mestresses de Casa i l’Associació d’Amics de Sant Miquel. Pròximament està previst reunir-se amb l’AMPA, les tres penyes taurines, amb la Societat de Caçadors, Jubilats, el Crist de la Sang, el club de Futbol, el de Hokey i el ciclista Cudol Roig.

 El moviment associatiu a Vilafamés està molt implantat i, per això, des de Triem Vilafamés-Compromís volem potenciar-lo, perquè la finalitat és construir una ciutadania més compromesa amb l’entorn i perquè ajude a la defensa dels drets en una societat més vertebrada, més justa i més igualitària.