Els socialistes de Vilafamés en el seu butlletí electoral acusen l’alcalde del Partit Popular, José Pons, d’una sèrie d’actuacions de dubtosa ètica relacionades amb el malgastament de diners públics en autopropaganda disfressada de comunicació institucional, que tant caracteritza l’actual alcalde vilafamesí.

La més cridanera de les denúncies correspon a les contractacions de l’Ajuntament de Vilafamés amb l’empresa Pons Disseny. Una acusació, segons les fonts socialistes, perquè “és una pràctica habitual que porta més de 8 anys cobrant de l’Ajuntament pel disseny de cartells”, amb una facturació anual de més de 10.000 euros en disseny de cartells i tríptics, la impressió a banda.

El segon escàndol està relacionat amb la contractació d’un periodista, Segon Plavi Rius, que ha lloat la imatge de l’alcalde Pons i líder del PP local per tots els mitjans locals també amb diners de tots els contribuents. Tota una legislatura practicant l’autobombo i la desinformació per un import anual de més de 20.000 euros a càrrec de les arques municipals en un poble menut que no arriba als 2.000 habitants. Però això no és tot, cal sumar-li altres despeses com és la publicitat en premsa, en ràdio i en tanques publicitàries, que sempre és excessiva i quasi sempre innecessària. A quants euros eixim cada contribuent per pagar els excessos megalòmans de l’alcalde?

Les dades a què fem referència han estat publicades al butlletí socialista del poble. Des de Triem Vilafamés ens sembla adequat traure a la llum aquest malgastament inútil dels diners que paguem tots els contribuents i perquè els veïns que hem de votar el dia 24 tinguem tota la informació per saber a qui no hem de votar. Però també hem de fer una crítica als socialistes i una pregunta: per què fan aquesta denúncia en plena campanya electoral i no van intentar parar la bola abans que es fera més grossa? La tasca de l’oposició és controlar l’acció de govern i tractar d’evitar les irregularitats.

Si Triem Vilafamés governa l’Ajuntament serem transparents perquè els comptes estiguen clars des del primer moment i mai cap govern municipal puga arribar a despropòsits com aquest.