Mas bonitos-2

 

Els dotze últims mesos de la legislatura anterior, governada pel PP, la suma total de factures relacionades amb la comunicació institucional i publicitat ascendeix a 114.765 euros, segons la auditoria interna que està realitzant l’actual equip de govern municipal del Pacte del Batle de Vilafamés.

En este sentit, Longi Gil, regidor responsable de comunicació i transparència, afirma que “per a un poble com Vilafamés, de 1.912 habitants, invertir quasi 115.000 en comunicació és una autèntica barbaritat”. Les factures comptabilitzades inclouen no solament publicitat inserida en els mitjans tradicionals i digitals, sinó també les retribucions trimestrals del periodista que redactava notícies i discursos, el disseny de cartells i fullets, els reportatges fotogràfics i altres conceptes relacionats amb la publicitat institucional.

En aquests moments, de la partida de publicitat, propaganda i promoció turística que inicialment comptava amb un pressupost de 20.000 euros per a tot l’exercici de 2015, el nou equip s’ha trobat amb només 432 euros de crèdit real disponible, vinculat a altres dues partides. Açò significa que l’antic govern municipal, presidit per José Pons, en els primers cinc mesos d’exercici ha dilapidat quasi tota la partida del pressupost anual de comunicació.

Longi Gil, insisteix a aclarir, que “la comunicació institucional és fonamental per a informar els ciutadans sobre les activitats i la gestió que realitza el govern municipal. En aquest sentit i malgrat les limitacions pressupostàries que hem heretat de l’equip anterior, amb la partida de publicitat esquilmada, anem a apostar igualment per la transparència i la comunicació”. D’altra banda, l’alcalde Abel Ibáñez, en el ple del divendres, va manifestar que en les partides de propaganda “estem obligats a estalviar, ja que el municipi té moltes altres necessitats que requereixen recursos econòmics”.

Escola retol Vilafames