Els membres de la comissió de festes no tenen cap responsabilitat en la gestió econòmica de 2014 i 2015

 

certificat talia2
Cetificat de l’empresa d’espectacles TALÍA on s’acredita el deute de les festes de Vilafamés de 2014.

Davant el desmentit de l’anterior regidora de festes, Marisa Torlà, respecte als deutes que el PP ha deixat en els comptes de les festes de 2014, l’actual equip de govern de l’Ajuntament de Vilafamés (el Pacte del Batle), aporta les proves documentals que demostren que el deute publicat és cert, per molt que ho desmentisca l’anterior regidora.

El 4 de juny, el deute amb l’empresa d’espectacles TALÍA ascendia, amb tres factures diferents, a un total de 46.455 euros i, per acord de l’alcaldia, l’Ajuntament va pagar el 60% de la subvenció (17.280 euros) a la comissió per a les festes de 2015. Tres dies més tard, la comissió de festes ordena el pagament de 26.000 euros per a fer front a factures pendents de les festes de 2014, de manera que els diners destinats per a pagar les festes de 2015, van servir per a pagar les de 2014. Amb la qual cosa, en el ple extraordinari del 26 d’agost es va augmentar la partida per a fer front a les despeses d’enguany, a les quals va caldre sumar quasi 4.000 euros provinents dels donatius dels anunciants del llibre de festes.

Quant a les factures de l’orquestra i discomòbil del 15 d’agost de 2014, els tècnics municipals van advertir en el seu moment a l’anterior govern de José Pons, que s’havien d’atribuir a la Comissió de Festes, segons el contracte que inclou totes les orquestres. Al final l’assegurança només es responsabilitza de menys de 5.000 euros d’un total de 15.730. Una sèrie de problemes, errors greus i inoperància en la resolució de problemes de govern municipal anterior que hem resolt la nova corporació.

En segon lloc, l’actual govern posa de manifest que els membres de la comissió de festes no tenen cap responsabilitat en la gestió econòmica de 2014 i 2015. Tots els membres han treballat per les festes, pel poble, i l’equip de govern els va felicitar i va agrair el seu treball, i així ho va fer constar al ple extraordinari d’agost. La responsabilitat de la mala gestió de les festes és atribuïble únicament als responsables polítics del PP. No és presentable que es vulga involucrar als membres de la comissió per a diluir les responsabilitats dels anteriors regidors. En cap moment i en cap lloc s’ha responsabilitzat a la Comissió de Festes. No ens hem de deixar portar per la demagògia que pretén llevar-se les culpes de damunt. El debat polític i els comptes es discuteixen al ple municipal.

Totes les xifres que s’han publicat als mitjans es van aprovar per unanimitat, amb el vot favorable del grup municipal del PP, al ple extraordinari del dimecres passat, 26 d’agost. No entenem com s’han sorprés tant quan s’han fet públiques. Açò és, senzillament, transparència.

Tant l’equip de govern com els tècnics municipals ens estem esforçant per a deixar clares tots els comptes de l’Ajuntament, també els de festes, i les fem públics. L’anterior govern del senyor Pons i la senyora Torlà han de fer públics també els comptes de les festes dels últims 4 anys que ells van gestionar. Si aquesta informació no es fa pública en 5 dies, els demanarem responsabilitats.

Signat: Equip de Govern de l’Ajuntament de Vilafamés.

Ajuntament 001