El ple de l’Ajuntament de Vilafamés ha hagut de modificar diferents partides del pressupost per a cobrir necessitats urgents, com els 35.000 euros per a manteniment i conservació de camins, donat que la partida pressupostada inicialment per a 2015 es van gastar en període preelectoral només en la reparació de l’entrada a la urbanització de la Foia. Tot i això, el grup Popular municipal ha votat a favor de les propostes econòmiques presentades per l’equip de govern del Pacte del Batle, format pels regidors del PSPV i de Compromís.

Però el desajust pressupostari més evident s’ha donat en els comptes de les festes patronals. L’Ajuntament de Vilafamés ha hagut d’aportar 35.200 euros a l’associació de la Comissió de Festes per a cobrir part d’un deute de 46.000 euros de les festes de 2014. Amb tot açò, es pot dir que el nou equip de govern, finalment, s’aconseguirà que se salden els deutes de l’any passat i que les factures pendents de l’actual exercici es paguen en el termini establert per llei.

Un altre cas semblant passa amb les Jornades Gastronòmiques i amb la Mostra de Vida Tradicional “Vilafamés 1900”, dues cites importants per a l’afluència turística de la població. A la primera s’han hagut d’afegir 18.000 euros extres per a pagar despeses de les Jornades de l’any passat i previndre les que es generaran enguany a principis de desembre. Pel que fa a la Mostra “Vilafamés 1900” del passat mes de maig, l’Ajuntament ha hagut d’incrementar en 14.000 euros la partida de despeses, de les quals no hi havia una previsió després de l’experiència de les 11 edicions anteriors.

5 dames bou banc