Escola01b
Centre escolar Sant Miquel de Vilafamés

Una quarantena de xiquets i xiquetes participen finalment en l’Escola d’Estiu de Vilafamés. El nombre d’inscripcions s’han mantingut respecte a anys anteriors encara que alguns dels pares han matriculat els seus fills a altres escoles dels pobles veïns, davant la inseguretat de si l’Escola d’Estiu de Vilafamés obriria o no. Amb presses i corregudes, el nou equip de govern va haver de gestionar la contractació de l’empresa Alpe Animació per cobrir la mancança que va deixar la corporació anterior. Esta és una de les primeres gestions que va emprendre el nou govern municipal, després de la presa de possessió de l’alcalde.

Curiosament, la corporació del PP va deixar organitzats els concerts d’estiu i també altres actes per a les festes d’agost, però va decidir no contractar cap empresa per portar a terme l’organització i desenvolupament de les activitats de l’Escola d’Estiu, quan veien que es quedaven en minoria i sense possibilitats de governar.

L’Escola d’Estiu és una de les iniciatives més apreciades pels pares perquè veuen com els xiquets, al final del període escolar, continuen ocupats amb activitats socioculturals que enriqueixen la personalitat i el coneixement. L’escola es finança amb les quotes que paguen els participants inscrits, amb una aportació de l’AMPA que beneficia els seus socis i amb una aportació de la corporació municipal que ronda els mil euros. Els xiquets i xiquetes estan atesos per monitors de temps lliure seleccionats per l’empresa. “Un personal especialitzat que –segons conta el responsable de Alpe Animació- procuren contractar-lo a la mateixa localitat on es desenvolupa el curs.” Tant l’alcalde, Abel Ibáñez, com el regidor, Pablo Juan, han mostrat la seua satisfacció com a pares i com a regidors per la bona acollida que ha tingut l’activitat, encara que ha començat una setmana més tard del que era habitual.

Escola04