IMG_5322
Firma del Pacte del Batle, al pati de l’emblemàtic edifici, seu del Museu d’Art Contemporani de Vilafamés

 

 

 

 

 

 

Triem Vilafamés-Compromís i PSOE signen un pacte de govern municipal amb un document que inclou propostes concretes d’actuació política, la distribució de les regidories i la composició de la Junta de Govern. El palau del Batle, seu del Museu d’Art Contemporani, ha estat el marc on s’ha signat formalment el document que porta com a títol “Pacte del palau del Batle”.

Les propostes pactades inclouen la reparació de l’escola, la creació d’un fons per atendre casos d’exclusió social infantil, així com polítiques d’ocupació, la revisió dels valors cadastrals o la promoció dels productes locals, entre altres. El document complet signat per socialistes i valencianistes es pot consultar a les pàgines web, tant de Socialistes Vilafamés com de Triem Vilafamés-Compromís.

A partir de la pròxima sessió plenària, es constituirà la Junta de Govern que estarà formada per l’alcalde socialista, Abel Ibàñez, i tres tinents d’alcalde, Pablo Juan, Sergi Trilles i Longi Gil. El regidor Lluís Torlà també formarà part de l’equip però sense estar en la Junta, limitada per llei a quatre membres. Estos cinc regidors són els que van proclamar Ibàñez com alcalde de Vilafamés, enfront als quatre del PP que van votar José Pons.

Segons ha declarat Pablo Juan: “Per a Triem, el pacte de govern és la millor forma de treballar pel nostre poble, de portar endavant polítiques socials i d’aportar un nou estil de fer política municipal des del diàleg i la participació ciutadana”. Per la seua banda l’alcalde socialista, Abel Ibàñez, afirma que “el pacte amb Compromís, suposa sumar una majoria de regidors que donarà estabilitat i fortalesa al govern municipal durant tota la legislatura. Volem treballar en equip i donar resposta a les inquietuds del veïnat de Vilafamés”.

Altres actuacions que planteja el document són la millora del servei públic de sanitat, la creació d’una regidoria d’associacions i participació ciutadana i la declaració de “Vilafamés lliure de la línia de molt alta tensió”. Pel que fa a infraestructures el pacte pretén completar la restauració i condicionament de l’edifici Quatre Cantons i la construcció d’un Auditori multiusos per cobrir una mancança significativa respecte als pobles veïns. Finalment, el document inclou l’acabament del projecte de restauració i condicionament de la casa de la Cova de Matutano per utilitzar-la com a centre de recerca arqueològica, amb finalitats didàctiques i d’atracció de turisme cultural.

IMG_5311
Regidors del Pacte del Batle, d’esquerra a dreta: Sergi Trilles, Pablo Juan, Abel Ibàñez (alcalde), Lluís Torla i Longi Gil.