DSC01002

Abel Ibàñez ha sigut elegit alcalde de Vilafamés per cinc vots a favor (3 del PSOE i 2 de Triem), mentre que José Pons del PP només ha obtingut quatre vots. Malgrat el suport de Triem Vilafamés-Compromís al candidat socialista, no ha hagut pacte de govern, per la qual cosa el PSOE haurà de governar el municipi en solitari amb tres regidors. No obstant, les dues formacions progressistes han manifestat la voluntat de continuar negociant per formar un equip de govern estable i eficient.

Triem Vilafamés ofereix la creació d’un pacte de govern municipal (postelectoral) que prioritze els aspectes socials amb nou mesures d’aplicació immediata i, per altra banda, negociar tots i cadascun dels punts del Programa per portar-los a terme al llarg de la legislatura. Mesures d’aplicació immediata:

  1. Reparar, per al nou curs escolar, el pati i les instal·lacions del col·legi públic Sant Miquelper la seguretat i benestar dels alumnes.
  2. Crear beques de menjador i d’activitatsperquè cap alumne quede exclòs per motius econòmics.
  3. Demanar una auditoria per als comptes de l’Ajuntamenti establirem un pla de transparència municipal.
  4. Promoure l’emprenedoria, el cooperativisme, els autònoms i les PIMES per generar ocupació de qualitat i riquesa productiva.
  5. Crear una Regidoria d’Associacions.
  6. Declarar Vilafamés lliure de la línia de molt alta tensió(MAT).
  7. Defensar i millorar el servei públic de sanitata Vilafamés.
  8. Revisar els valors cadastralsi aplicar un IBI més just.
  9. Demanar a la Generalitat, que tinga en compte Vilafamés en els aspectes en els quals l’administració ens ha tingut oblidats.

L’altra proposta de Triem Vilafamés-Compromís és compartir l’alcaldia (2,5 anys per a Abel Ibàñez i 1,5 anys per a Pablo Juan) i formar un equip de govern al qual se sumarien Sergi Trilles, Lluís Torlà i Longi Gil. En definitiva, formar un grup de treball de cinc regidors amb experiència i voluntat de treballar pel poble.

DSC00994