Triem Vilafamés-Compromís hem parlat formalment, tant amb el PP com amb el PSOE, i en cap d’ells hem arribat a cap acord, fins ara. El PSOE ens proposa governar en coalició sense compartir l’alcaldia i el PP, en canvi, ens ha proposat que els facilitem el govern amb minoria.Ajuntament 004

Amb aquestes condicions, Triem no entrarà a formar part del govern municipal si el PSOE local no està disposat a compartir proporcionalment les responsabilitats de govern i l’alcaldia. Els socialistes de Vilafamés es mantenen en la posició inicial. La proposta de Triem Vilafamés-Compromís significa treballar amb un equip de govern format pels cinc regidors de les dues formacions (3 del PSOE i 2 de TRIEM), amb la finalitat de dur a terme les polítiques de transparència que hem abanderat durant la campanya electoral. Esta proposta (que el PSOE no ha volgut acceptar, de moment) suposa també compartir l’alcaldia proporcionalment als vots obtinguts. Una proporció justa, del 60 i 40 per cent respectivament, que alternaria l’alcaldia entre Abel Ibàñez i Pablo Juan en dos períodes. D’esta forma, l’equip de govern estaria format per les mateixes persones durant tota la legislatura, donaria estabilitat a l’Ajuntament i funcionaria com un únic govern de coalició format per cinc regidors. El pacte que proposem dóna fortalesa i estabilitat al govern municipal i, al mateix temps, es comparteixen proporcionalment les responsabilitats.

Tot i això, els dos regidors de Triem votarem la investidura del candidat socialista Abel Ibàñez, sense entrar en el govern. I en cap cas acceptem la proposta del PP.

Durant les negociacions, Triem va posar damunt la taula una proposta concreta per organitzar les regidories i portar a terme els programes de govern que durant la campanya electoral es van oferir a l’electorat. El principal objectiu d’un equip de govern progressista, en el context social actual, és reforçar els serveis públics, mitigar els efectes de la desocupació i oferir eixides laborals a la gent mitjançant programes de formació.

Segons declaracions de Pablo Juan, candidat de Triem Vilafamés, “nosaltres volem compartir el govern municipal, distribuir les responsabilitats, començar a treballar i prendre les mesures de xoc que hem proposat als veïns de Vilafamés.” La primera mesura, afegeix Pablo Juan: “consisteix en la realització d’una auditoria per a conèixer l’estat dels comptes i les contractes de la corporació anterior. En segon lloc, volem dur a terme mesures urgents per a millorar les infraestructures de l’escola pública i polítiques socials d’igualtat. Des de Triem Vilafamés volem transmetre que seguirem treballant per al poble, per millorar les condicions de vida i el funcionament de l’Ajuntament.

La nova política, que a partir del 24 de maig s’està imposant per tot arreu, cal també que arribe a Vilafamés. Al poble veí de l’Alcora, amb uns resultats semblants als nostres, han pactat compartir l’alcaldia i el govern municipal. El pacte de l’Alcora és un exemple a seguir amb els nous estils polítics que s’albiren. Les urnes han qüestionat clarament el bipartidisme, s’han acabat les majories absolutes i no es pot continuar fent política des de la idea que un partit pot governar sol. És temps de compartir el poder que donen les urnes, de negociar les actuacions polítiques i d’arribar a acords de govern que interessen al poble. Este és l’estil de la nova política, la que marcarà el futur del país i Vilafamés no pot quedar-se al marge dels nous temps.