IMG_0091

 

 

L’agricultura ha de tindre una consideració de valor mediambiental perquè pot frenar la despoblació rural i perquè les terres treballades són el millor sistema tallafocs per evitar incendis”, segons va afirmar Josep Maria Pañella, diputat per Compromís a les Corts Valencianes, en la xerrada que Triem Vilafamés-Compromís va convocar a la seu electoral. I no sols és la prevenció d’incendis sinó per la capacitat d’absorció del biòxid de carboni que, a la indústria està finançada per l’administració, a l’agricultura no se li reconeix aquest valor social i mediambiental.

L’altre aspecte que Compromís defensarà en les institucions europees i des del govern valencià és la consideració de l’agricultura com a sector estratègic davant una possible crisi alimentària, potenciant el consum de productes locals i disminuint la dependència de productes agrícoles d’importació. Pañella va fer referència a experiències concretes que han experimentat amb llavors autòctones de melons que han tingut bona acollida com a producte d’alta qualitat en restaurants gourmet.

Al costat de política agrícola, l’educació va ser l’altre tema que va interessar als veïns de Triem Vilafamés del que es va parlar àmpliament. El diputat de Compromís a les Corts Valencianes va fer també referència al deute històric reconegut de 13.000 milions d’euros, que l’Estat deu al País Valencià. Així com el fet que “som una de les comunitats autònomes pobres que, tot i això, aporta a l’Estat més diners dels que rep”.

IMG_0071