Triem Vilafamés proposa la creació d’una regidoria del BIC


L’associació ACAV celebra un debat amb les tres candidatures municipals

Pablo Juan Verdoy, candidat a alcalde per Triem Vilafamés, va ser contundent en el debat a tres bandes realitzat passat dissabte amb els caps de llista del PP i del PSOE: “proposem la creació d’una regiduria del BIC”. Al 10 aniversari de la declaració del casc antic com a Bé d’Interès Cultural, Pablo Juan creu necessari que una futura regidoria impulse la redacció d’un Pla Especial per al centre històric del poble, amb l’assessorament extern d’experts qualificats que desinteressadament vulguen opinar sobre aquesta ambiciosa actuació. Al mateix temps se supervisarà i es vigilarà la disciplina urbanística per evitar obres poc respectuoses amb l’entorn o que no respecten les normes de construcció adequades. Per al representant de TRIEM VILAFAMÉS-COMPROMÍS cal promocionar la nostra condició de BIC amb cartells situats estratègicament i impulsar el soterrament del subministrament elèctric i telefònic, com han aconseguit altres pobles turístics també amb un encant especial de l’interior castellonenc.

El debat, organitzat per l’associació ACAV, va reunir a representants de les tres candidatures que es presenten a les eleccions municipals. Una iniciativa innovadora que Pablo Juan Verdoy va agrair i que va considerar important perquè el poble de Vilafamés puga conéixer de primera mà les opinions i alternatives sobre un decàleg de preguntes que va llençar prèviament la directiva d’aquesta associació local.

Aquest professor d’universitat, que encapçala una llista plena de persones independents, va desglossar el cost anual de ser membre d’un dels pobles més bonics d’Espanya. Pablo Juan va explicar que és necessari ser també un dels més nets i per això és urgent abordar una millora substancial d’aquest servei per evitar la brutícia en alguns llocs determinats i en èpoques concretes. Pablo Juan va suggerir la necessitat d’atraure “un turisme de qualitat vinculat també a cursos universitaris d’estiu, congressos i seminaris. És prioritari signar un conveni amb la Universitat Jaume I per a emprendre aquestes activitats relacionades amb la restauració, l’història de l’art, l’arquitectura, el medi ambient, la viticultura i d’altres”. En aquest sentit va esgrimir l’exemple de Vistabella. Per a ell, la sala Quatre Cantons reuneix les condicions idònies com a aulari i sala d’exposicions per la qual cosa és necessari finalitzar les obres d’adequació d’aquest centre polivalent clau per al futur turístic i cultural de Vilafamés.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *