Pablo Juan Verdoy proposa un projecte per a l’Escola del Caragol


L’associació ACAV celebra un debat amb les tres candidatures municipals

“Cal fer valdre”, va reconéixer Pablo Juan Verdoy, “tota la riquesa etnogràfica i arqueològica de Vilafamés”. El candidat de Triem Vilafamés també va recordar que les pintures rupestres de l’abric del Castell formen part de l’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani que està declarat Patrimoni de la Humanitat per l’UNESCO. “Caldrà actuar en la Cova Matutano, en el Tossal de la Font, en les restes ibèriques i en els camins ancestrals de pedra, entre altres actuacions amb ajudes externes i de la Unió Europea”, va exposar. El candidat de TRIEM VILAFAMÉS va mencionar la llei de Mecenatge com a eina important en aquestes tasques i l’actuació urgent de rehabilitació de zones degrades com ara la torre d’origen musulmà, al costat de l’església de la Sang, amb un evident risc d’enderroc. Al mateix temps, el candidat a l’alcaldia per Triem va proposar “la creació un museu didàctic etnològic i de les arts de caça tradicional a l’Escola del Caragol, actualment infrautilitzada. Eixe paratge podria servir de zona d’albirament d’aus i d’educació mediambiental”.

Finalment respecte al Museu d’Art Contemporani, es va oferir a treballar amb la nova directora. Ell pensa que el poble no pot girar l’esquena a una institució tan important. Seria recomanable “oferir beques i ajudes en matèria de documentació artística i belles arts per a dinamitzar el Museu d’Art Contemporani i el Centre Internacional de Documentació Artística (CIDA)”.

Respecte a altres temes suscitats al debat, Pablo Juan Verdoy va oferir “la publicació periòdica d’un butlletí obert a tots els partits i associacions, gens sectari, i en valencià per poder optar a ajudes en matèria de política lingüística”. Així com l’enviament dels edictes municipals a través dels telèfons mòbils. Segon ell, “una gestió transparent consisteix en conéixer immediatament l’ús dels diners i la salut financera de l’ajuntament”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *