TRIEM VILAFAMÉS un projecte plural, obert i transparent

Des de novembre passat es porten a terme diverses reunions per a constituir una candidatura municipal a Vilafamés que puga concorre amb garanties a les pròximes eleccions municipals. A banda de les reunions amb gent representativa del poble, de persones inquietuds, TRIEM VILAFAMÉS ha celebrat set assemblees obertes per establir un ideari comú, elaborar un conjunt de propostes per millorar la gestió municipal i encetar nous camins a la participació ciutadana i a la transparència i, si es possible, guanyar. La presencia de TRIEM VILAFAMÉS és un plus de pluralitat democràtica, tot just en uns moments en que el bipartidisme està en entredit.

TRIEM VILAFAMÉS és el resultat d’una onada de canvi que es respira per tot arreu del país. Gent d’esquerres que estimen la cultura i la llengua del país, gent vinculada a moviments socials, al teixit associatiu, amb experiència professionals en diferents sectors productius i, en alguns casos, també amb experiències política. Són gent diversa i independent però que ha decidit participar en aquesta aventura cívica sota el paraigües electoral de la Coalició Compromís Gràcies a Compromís podran accedir a diferents fonts d’informació i documentació, a tot tipus d’assessorament legal, urbanístic i financer… Però sobre tot podrà fer sentir la veu de Vilafamés a la Diputació, a les Corts Valencianes, al Congrés dels Diputats i al Parlament Europeu. A més des de fa varies legislatures, aquesta coalició està augmentant en suport electoral i la major part dels sondejos avancen que serà clau en la formació del nou govern valencià, després de la perduda de la majoria absoluta del PP com pronostiquen totes les enquestes d’opinió.

El passat 10 de gener aprovaren un llistat de 15 principis generals que volen que inspire la seua futura presència a l’ajuntament.. La forma de treball ha sigut molt participativa, des del principi es van crear comissions de treball que han plantejat temes de debat y suggeriments per incorporar al programa electoral definitiu que aviat presentarem.

TRIEM VILAFAMÉS creu que hi han altres formes de governar, menys personalistes i més imaginatives, que procuren per la integració social de tots el veïnat. Són de l’opinió que el model que representa el Partit Popular, malgrat alguns encerts, està completament esgotat. TRIEM VILAFAMÉS reclama que els vilafamesins i vilafamesines no podem creuar-se de braços davant els retalls socials, el casos de corrupció i les polítiques malbaratadores. És l’hora de triar. És l’hora de Triem Vilafamés.