Qui som i què volem.

Triem Vilafamés som un grup de gent de Vilafamés que considerem que, a més de queixar-nos de les coses de la política que no ens agraden, hem decidit comprometre’ns per canviar les mancances democràtiques a través de la participació en les properes eleccions municipals del nostre poble. Estem en un moment històric de canvi i volem que des de l’Ajuntament Vilafamés es faça una política pensant en els veïns de poble i no en els dirigents dels partits que confeccionen les llistes electorals en funció d’interessos forasters.

Triem Vilafamés és absolutament sobirà per prendre totes les decisions que afecten Vilafamés però -al mateix temps- s’ha integrat dins de la coalició Compromís per afinitat ideològica i perquè molts dels problemes que ens afecten s’han de resoldre en altres àmbits de l’administració (Diputació, Generalitat, Corts Espanyoles i Parlament Europeu) on Compromís també té representants. Però, com diu el nostre eslògan “Vilafamés, primer que res

La coalició Compromís, de la que formem part, en aquests moments representa la força imprescindible per acabar amb les polítiques clientelars i corruptes que tant han practicat els polítics “provincians” dirigits pel condemnat Carlos Fabra i els seus acòlits (?). El canvi democràtic exigeix noves formes de fer política municipal. Els serveis que ofereix l’ajuntament als seus veïns no són concessions de l’alcalde, són del poble. Els serveis públics són un dret dels ciutadans i no són “favors” que atorga el regidor de torn. Eixa actitud personalista no té cabuda en la gestió municipal actual.

No és prou que l’alcalde diga que no hi ha deute a les arques municipals, cal més transparència perquè el veïnat vol saber en què es gasten els diners que paguem amb els nostres impostos (contribució, taxes). La transparència significa que els comptes han d’estar clars i han de ser públics i accessibles per tots.

Volem que l’Ajuntament, en la mesura de les possibilitats pressupostàries, contribuïsca a mitigar els danys que ha causat el desmantellament dels serveis públics. Amb l’excusa de la crisi, els governs de Madrid i València ens han portat a una situació de misèria econòmica i moral. Aleshores, l’enfortiment i millora de la sanitat, l’educació i les ajudes a la dependència i a la pobresa energètica ha de ser la prioritat del govern municipal. Els serveis públics s’han de nodrir necessàriament, o amb recursos propis o amb la reclamació i cerca d’aportacions d’altres administracions.

Estalviarem diners en innecessàries campanyes d’autobombo que tant han proliferat en l’última legislatura. Dimensionarem i revisarem els impostos d’una forma progressiva. Com a conseqüència, actualitzarem els impostos i els valors cadastrals que han quedat desfasats després de la bombolla urbanística. En definitiva, adequarem els ingressos a les necessitats socials més prioritàries i controlarem les despeses.

Triem Vilafamés: Coalició Compromís no sols és una opció nova, sinó que és l’única possibilitat de canviar la política municipal a Vilafamés, tal com demanen els nous temps que estem vivint.